Eğim Neden “m” Harfi ile Gösterilir?

Adsız
0



Matematikteki Eğim Sembolünün Kökeni ve Matematikçiler Arasındaki Spekülasyonlar

Matematikte eğimi temsil etmek için kullanılan "m" harfinin kökenleri, çeşitli kaynaklardan gelen belirsizliklere sahiptir. Öne çıkan iki isim, Descartes ve Matthew O’Brien, ancak bu iki matematikçinin kullanım tarihleri ve seçimleri konusunda bazı belirsizlikler bulunmaktadır.

Descartes'ın kartezyen geometrisinde "m" harfini kullanmadığına dair bilgilerle birlikte, eğimi ilk kez "m" harfiyle sembolize edenin 1844 yılında Matthew O’Brien olduğu bilinmektedir. Ancak O’Brien'ın niçin "m" harfini tercih ettiği hala kesin olarak bilinmemektedir.

John Conway'in ileri sürdüğü teori, "m" harfinin "modulus of slope" yani "eğimin modülü" anlamına gelebileceği yönündedir. Ancak bu sadece bir spekülasyondur ve bu kullanımın kesin bir kanıtı mevcut değildir.

Matematik tarihindeki bu tür gizemler, sembollerin seçimini ve terminolojinin evrimini anlamaya yönelik bir zorluk oluşturur. Bilinen gerçekler üzerinden, bu konudaki belirsizlikleri ortaya çıkarmak ve matematik dünyasının nasıl şekillendiğini daha iyi anlamak oldukça karmaşık bir süreçtir.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Kuralları:
-Reklam ve tanıtım içeren yorumlar yasaktır.
-Küfür ve hakaret içeren yorumlar yasaktır.
-Anahtar kelime ile yapılan yorumlar yasaktır.
-Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(14)

Web sitemiz deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır.Şimdi kontrol et
Accept !